En bil är symbolen för frihet och bekvämlighet.  För de flesta av oss är bilen en absolut nödvändighet för att få livet att gå ihop. Med tiden kan en del av oss nästan skapa ett personligt band till vårt fordon. Men förr eller senare kommer dagen när ni står vid ett vägskäl och det är dags att lämna in bilen för skrotning.

Men hur vet man egentligen att det är dags att skrota bilen i Stockholm? Här har vi samlat några tecken att ha koll på.

Du vet att det är dags att skrota bilen när…

Reparationerna kostar mer än vad bilen är värd

Plötsligt finner vi oss själva med att besöka verkstan om och om igen. Det ena felet efter det andra avlöser varandra i takt med att räkningarna blir längre och längre. Kanske är det dags att fråga sig om bilen verkligen är värd det? Här får man fundera på vad bilens egentliga värde ligger på och jämföra det med alla reparationskostnader.

Den dag kostnaderna överstiger värdet är det dags att skrota bilen. Att dra ut på det ytterligare kan i stället leda till att du hamnar i en ännu svårare sits, där bilens skick riskerar orsaka en olycka.

Du vill bli av med bilen snabbt

Det är inte alltid vi tycker det är värt att försöka sälja vår gamla bil. Att ordna med en försäljning är inte sällan både krävande och tidsödande och en eventuell vinst gör inte mödan värd. Då är det enklare att kontakta en bilskrot och be dem komma och hämta din bil. Oftast är det dessutom gratis att få bilen hämtad till skroten.

Du behöver inte bilen längre

Kanske har du köpt en ny bil eller fått ändrade levnadsvillkor där en bil inte riktigt får plats eller behövs. Om din bil inte kommer dra in en några större summor på att säljas vidare, kan du i stället kontakta en bilskrot och be dem hämta bilen. Då blir du snabbt av med den och har ett bekymmer mindre att bry dig om.

Dina bränslekostnader äter hål i plånboken

Moderna bilar är oftast bränslesnåla och idag finns det flera olika modernare alternativ till bensindrivna bilar. Om du har en bränsleslukande bil med några år på nacken, då är det inte säkert att det är ekonomiskt hållbart att behålla bilen. Bränslekrävande bilar kan dessutom vara svåra att avyttra på andrahandsmarknaden.

Här kan det vara läge att skrota bilen. Det kan dessutom visa sig vara ekonomiskt lönsamt på lång sikt, med tanke på hur bränslepriserna stiger över hela världen.

Bilen drabbas av mystiska fel

Ett säkert tecken på att en bil sjunger på sista versen är när det börjar dyka upp märkliga fel. De här felen kan vandra från den ena delen av bilen till den andra, och vara svåra att få bukt med.  Du kan reparera något i motorn ena veckan, för att i nästa vecka få ett fel på en hjulaxel. Bilen verkar nästan vara övernaturligt otursdrabbad.

Här kan det vara en bra idé att gå skilda vägar och kontakta en bilskrot för en upphämtning till den sista vilan.

Dra inte ut på bilens livslängd längre än vad du eller bilen klarar av. När tiden är kommen, se till att din bil blir skrotad hos en auktoriserad bilskrot. Då vet du att din bil kommer återvinnas miljövänligt och att allt går rätt till.